Personvernerklæring

Personvernerklæring for “Shoplabs” v. Shoplabs AS.


Personvernerklæring, sist endret: 21.11.2018
Organisasjonsnummer: 913 723 759MVA
Adresse: Fredensborgveien 24A, 0177 Oslo
Kontaktinformasjon: tlf: 22145550 E-post: hei@shoplabs.no

For spørsmål du måtte ha om måten vi behandler dine personopplysninger på kan du kontakte oss på oppgitt kontaktinformasjon.

  1. Om denne personvernerklæringen

    Denne personvernerklæringen gjelder for nettbutikk- og kassesystemene https://www.shoplabs.no som er et varemerke under firmaet Shoplabs AS. Erklæringen skal informere om hvordan vi i Shoplabs (heretter “vi” eller “oss”) er behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger som kunde ved å motta nyhetsbrev eller bestiller varer fra oss.

  2. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

    Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvilket kundeforhold vi har til deg. I det følgende lister vi opp hvilke personopplysninger vi samler inn til konkrete formål, med behandlingsgrunnlag for disse.

    Sende ut markedsføring, nyhetsbrev og informasjon om vår virksomhet: Her bruker vi din e-postadresse eller mobilnummer ut fra hva du selv velger som innstillinger for nyhetsbrev. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke ved at du gir din e-postadresse til oss når du melder deg på nyhetsbrev på vår nettside.

    Besvare henvendelser som kommer inn til oss gjennom kundeservice eller i forbindelse med kjøp og salg av varer. Vi innhenter her ditt navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle opplysninger som måtte følge av henvendelsen (eksempelvis adresse dersom henvendelsen omhandler vareforsendelser). Behandlingen skjer på grunnlag av en interesseavveining der vi har en berettiget interesse i å kunne hjelpe våre kunder med henvendelser og gjennomføre salg av våre produkter. Disse opplysningene samles også i en automatisk kundeprofil som kunden selv får tilgang til i nettbutikk.

    Informasjon om de ansatte, som salgsrapporter, timelister, fravær og omsetning per ansatt. Dette for å kunne sikre bedre kunde- og ansattopplevelser, og gi en enklere og mer brukervennlig oversikt for ansatte.

    For å få nyttig informasjon om hvordan vår nettside blir brukt benytter vi oss av informasjonskapsler (cookies). Dette er for å lære av besøkendes bruk slik at vi hele tiden kan optimalisere og oppdatere nettsiden til å fungere bedre. Informasjon om type cookies her. Denne behandlingen skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi anser det nødvendig for oss å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til brukerne våre. Personvernet ditt ivaretas ved at informasjonen kun brukes til statistikk og det ut fra denne ikke er mulig å identifisere deg som enkeltperson.

  3. Tredjeparter

    Vi benytter oss av tredjeparter, eksterne parter, for å kunne levere tjenestene vi gjør. Blant disse tredjepartene finnes de eksterne partene vi har integrasjoner med, som vil si er opp til hver av våre kunder hvorvidt de brukes:

    Tripletex
    Visma
    Campaign
    Monitor
    Posten / Bring
    PowerOffice
    Verifone
    Swedbank
    ePay
    24SevenOffice

    Vi benytter også av mailtjenestene til Office365 og lagringssystemene til Dropbox.
    Vi benytter oss av eksterne regnskapsførere fra Sand Økonomi og Hubspot som salg- og markedsføringsverktøy.

    Vi benytter oss av de sosiale medieplattformene Facebook, LinkedIn og Instagram for å ha tilrettelagt deling for kundene på disse mediene. Vi har også søkemotoroptimalisert gjennom Google for å sikre best mulig treff på nettbutikkene som benytter våre tjenester.

    Andre eksterne aktører vi jobber sammen med eller benytter oss av tjeneste til for å kunne levere våre tjenester:
    Spinnerlabs AS
    Schjønhaug AS
    Andersen marketing
    Syse AS

  4. Lagringstid

    Dine personopplysninger lagres hos oss så lenge det er nødvendig for det spesifikke formålet opplysningene ble samlet inn for. Personopplysninger lagres ikke lenger enn ett år etter siste kontakt med kunden.

    Noen personopplysninger vil måtte oppbevares i ytterligere tid for regnskapsføring i samsvar med Bokføringsloven § 13.

    Dersom du abonnerer på nyhetsbrevet vårt vil din e-postadresse eller ditt telefonnummer oppbevares hos oss så lenge du fortsetter å abonnere på nyhetsbrevet vårt. Ved avmelding vil dine personopplysninger knyttet til nyhetsbrevet slettes fra våre databaser.

  5. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

    I henhold til gjeldende lovgivning (GDPR) har du en rekke rettigheter knyttet til behandlingen av dine personopplysninger.

    Du kan kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelser mot behandlingen og til å få dine data flyttet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

    For å ta i bruk dine rettigheter kan du henvende deg til oss på telefon eller mail oppgitt i vår kontaktinformasjon. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

    Ved en slik henvendelse kan vi måtte be deg bekrefte identiteten din for å sikre oss for at vi utgir informasjon til rette vedkommende.

    Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt gitte samtykke til behandling av dine personopplysninger ved å kontakte oss. For nyhetsbrev kan avmelding enkelt gjøres gjennom lenke i nyhetsbrevet.

  6. Informasjonssikkerhet

    All kredittkort- og transaksjonsinformasjon er beskyttet med den samme sikkerheten som benyttes av banker: et 256-bits SSL sertifikat.

  7. Klage

    Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer overens med det vi har beskrevet her eller på andre måter bryter med personvernlovgivningen så kan du klage til Datatilsynet.

    Du finner informasjon om hvordan å kontakte Datatilsynet på deres nettsider: https://www.datatilsynet.no.

  8. Endringer

    Ved eventuelle endringer i vår tjeneste eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan dette medføre forandring i informasjonen du er gitt her.

    Personvernerklæringen vil oppdateres ved endringer og oppdatert versjon vil alltid være tilgjengelig på vår nettside. Ved vesentlige endringer tar vi kontakt med deg via de opplysningene du har registrert hos oss.

  9. Lovvalg og verneting

    Eventuelle tvister som knytter seg til denne personvernerklæringen eller måten vi behandler dine opplysninger på skal søkes løst i minnelighet

    Ved eventuelle søksmål er Norsk lov gjeldende rett og rette verneting er Oslo tingrett.